Choď na obsah Choď na menu
 


18. kapitola- Trápne nedorozumenie

7. 9. 2013

Ahojte  Tak a je tu nová kapitolka. Dnes to nebude nič extra, len taká voľná. Ale dúfam, že sa vám bude páčiť  Tak prajem krásny zvyšok dňa.

Na spríjemnenie čítania si môžete pustiť túto pesničku http://www.youtube.com/watch?v=66l3JZ3F30E . Mne sa veľmi páči 

Vaša Lizy

 

 

 

Zobudili ma nejaké neznáme hlasy. Otvorila som oči, no videla som zahmlene. Nuž som unavene zdvihla ruku a pretrela si ich. Hneď som mohla zaostriť. Zistila som, že sa nachádzam v klubovni na gauči. Zamyslene som stiahla obočie. A vtom mi to došlo. Jasné! James sa znova nechcel od Lily pohnúť ani na krok, takže som znova musela spať v klubovni, pretože on si ľahol do mojej postele!

Lenivo som sa prevrátila na brucho a zatvorila oči, spustiac ruku z gauča. Bola som taká unavená, že som nevládala už ani spať. Bolo mi jedno, že som v klubovni, ktorou prechádzali niekoľkí študenti. Chcela som spať a keďže som nemala posteľ, muselo to byť tu. Už som si aj zvykla na tú nepohodlnosť.

Odrazu som začula výbuch smiechu, ktorý ma prinútil neochotne otvoriť oči. Ten štekavý smiech som hneď spoznala. A nemýlila som sa, keď som si myslela, že to bol Sirius, kto sa tak veselo rozosmial. Stál len kúsok odo mňa a prehýbal sa od smiechu. Prižmúrila som oči.

„Fakt smiešne,“ zachrčala som. „To ten tvoj úžasný kamarát, James Potter, ma prinútil spať tu. Už som taká dolámaná, že to ani necítim!“

Na to som sa opatrne posadila. Nepríjemne ma zabolela šija. Sirius sa už nesmial, ale pri pohľade na môj bolestivý výraz v tvári sa zachechtal. Umlčala som ho jediným pohľadom.

„Už si skončil?“ zatiahla som sarkasticky a ponaťahovala sa.

„Iste, prepáč,“ ospravedlnil sa mi rýchlo. „Chceš masáž?“ zamrkal na mňa.

Stiahla som obočie.

„Od teba radšej nie,“ zavrtela som hlavou, no to som hneď oľutovala, lebo ma zabolel krk. Zavrčala som. „Tak fajn.“

Sirius sa spokojne uškrnul.

„Ale poď hore, tu to nebude práve dva krát vhodné,“ kývol ku schodom. Zamračila som sa.

„Baby ešte spia.“

„Do mojej izby,“ pretočil očami. Premerala som si ho pohľadom, no napokon som pomaly vstala. „Ak budeš taká pomalá, vykašlem sa na to.“

Tentoraz som pretočila očami ja. Sirius sa tajomne uškrnul, podišiel ku mne a jediným ľahkým pohybom si ma prehodil cez plece ako nejaké obyčajné vrece s perím.

„Čo to robíš, Sirius?“ spýtala som sa ho namrzene a udrela ho do chrbta.

„Tebe by to v tomto stave trvalo pol hodiny a toľko času nemáme, pretože čochvíľa vyrážame do Rokvillu,“ vysvetlil pobavene. Zarazila som sa.

„Dnes je Rokville!“ vyhŕkla som. „Takmer som zabudla. Páni! To bude zábava! Že mi to tam všetko poukazuješ, Sirius?“ pozrela som naňho. Teda, z pozície, v ktorej som sa nachádzala, som videla len jeho tmavé vlasy.

„Samozrejme, Jules,“ odpovedal dôležito a ďalej ma niesol do izby Záškodníkov. Spokojne som si podoprela hlavu rukou, ktorú som mala opretú o jeho chrbát.

„Si ten najlepší  ´najlepší priateľ ´,“ vyhlásila som veselo a rozhodila rukami, až som ho skoro udrela do hlavy.

„To je mi jasné,“ odvetil. Otvoril dvere, vošiel dnu, zatvoril ich za nami a nešetrne ma hodil na svoju posteľ.

„Jemnejšie to nešlo?“ spýtala som sa ho ironicky. Usmial sa na mňa, vyhŕňajúc si rukávy tmavomodrej košele, ktorá mu mimochodom veľmi sekla. Preglgla som. „Práve to vyzerá tak, akoby si sa ma chystal zmlátiť.“

„Áno, bežne bijem nevinné slečny,“ pritakal horlivo, no hneď sa zasmial.

„Kde sú chalani?“ spýtala som sa ho zvedavo, keď som si všimla, že sme v izbe len my dvaja.

„James je vo vašej spálni a Remus s Petrom sú na raňajkách.“

Prevrátila som sa na brucho, keď ku mne pomaly podišiel. Obkročmo si na mňa sadol a jemne ma potľapkal po boľavom chrbte.

„Nebudem ťa šetriť,“ oznámil mi nadšene. Zúfalo som vydýchla.

„Toho som sa bála,“ zamrmlala som. Sirius to zjavne nepočul, pretože nič nepovedal. Zhrnul mi dlhé vlasy preč, aby mu nezavadzali a trochu mi potiahol obrovské tričko dozadu. „Hej! Chceš ma zadusiť?!“ pohoršila som sa a zakašľala.

„Prepáč, to nebolo v pláne,“ ospravedlnil sa mi. „Ale nemôžem ti robiť masáž cez tričko.“

„Ja si ho nedám dole!“

Sirius si povzdychol.

„Veď ťa nejdem znásilniť,“ poznamenal. „No tak, nebudem sa pozerať. A ani to nikomu nepoviem, ak nechceš.“

„Jasné, že nechcem,“ zamrmlala som. Zliezol zo mňa, načo som sa posadila. „Otoč sa,“ prikázala som mu, keď sa k činu akosi nemal. Pobavene pretočil očami a na môj príkaz sa otočil. Nuž som si nemotorne dala dole tričko. Šťastie, že som sa včera rozhodla nechať si na sebe podprsenku. Rýchlo som si ľahla späť na brucho už bez trička a položila si ho pod hlavu. „Môžeš,“ oznámila som mu.

Otočil sa a opäť si na mňa sadol. Odrazu som pocítila jeho ruky blízko pri zapínaní mojej bielizne.

„Neopováž sa rozopnúť ju,“ zavrčala som. Zachechtal sa a konečne mi začal masírovať boľavý chrbát i krk.

Spočiatku bola tá masáž vskutku príjemná, no keď sa dostal na obzvlášť boľavé miesto, vykríkla som.

„Sirius,“ zachripela som varovne.

„Prepáč, ale chceš, aby to bolo lepšie?“

Povzdychla som si.

„Pokračuj,“ vyzvala som ho. Nuž mi ďalej masíroval chrbát. Zopár krát mi ešte ušiel výkrik, no on sa len pritom zakaždým zasmial. „Neviem, či by si sa smial, keby si bol na mojom mieste,“ dostala som zo seba nahnevane.

„V takej situácii by som sa nikdy neocitol, Jules,“ povedal sebavedomo. Zasmiala som sa. „Nechápem, prečo si neprišla sem. Predsa tu bola jedna posteľ prázdna.“

„No to iste,“ odsekla som trochu znechutene.

„Prečo nie?“

„Ste chalani!“

„A čo je na tom, prosím ťa?“ zasmial sa na oplátku on. Pozrela som naňho s prižmúrenými očami.

„Ja a spať s chalanmi v jednej izbe? Ešte by si ma tu znásilnil!“

V tej chvíli sa Sirius rozosmial na plné hrdlo. Trpezlivo som čakala, až ho ten záchvat úprimného smiechu prejde.

„Jules,“ oslovil ma, stále sa pochechtávajúc, „si krásna, to je pravda. Ale si tiež moja najlepšia priateľka, to by som si nikdy v živote nedovolil. A myslím, že ani taký Remus a tobôž nie Peter.“

Vydýchla som si a oprela si hlavu o svoje ruky, zamyslene hľadiac pred seba. Sirius opäť pokračoval vo svojej práci. Premýšľala som nad Lily, keď mi opäť nešetrne stlačil to citlivé miesto. Znova som vykríkla. Vtom sa do izby vrútil Remus a za ním stála Lucy a Sarah. Keď nás zbadali, div im sánky nespadli až k zemi. Sirius zo mňa zoskočil, zatiaľ čo ja som sa posadila, zakrývajúc sa svojím tričkom.

„Ahojte,“ pozdravila som ich veselo.

„Čo to tu, pre Merlina, robíte?“ spýtala sa Sarah podozrievavo.

Vstala som z postele a pevnejšie uchopila tričko. Sirius sa na mňa uškrnul.

„Sirius mi robil masáž,“ vysvetlila som jednoducho. Všetci traja sa zatvárili veľmi nedôverčivo. „Prepána, veď je to môj najlepší priateľ!“ zasmiala som sa. No keď sa neprestali tváriť stále tak nedôverčivo, povzdychla som si. „Keďže som musela spať kvôli Jamesovi v klubovni na tom otrasnom gauči, bola som celá dolámaná. A môj skvelý priateľ, Sirius, mi práve pomáhal tým, že mi urobil masáž. I keď nie práve najjemnejšie,“ vyčítavo som naňho pozrel. Len pokrčil plecami.

„Je mi jedno, čo robíte vo svojom voľnom čase,“ pokrútil Remus znechutene hlavou, „ale o chvíľu vyrážame. Tak si pohnite.“

Na to vyšiel z izby, nasledovaný babami.

„Remus! Ale to nie je tak, ako to vyzerá!“ volala som za ním. No on nič. Vydýchla som a pozrela na Siriusa, ktorý sa zadúšal od potláčaného smiechu. Udrela som ho do ramena, no tiež som sa zasmiala. „Bože, dúfam, že to nikomu nepovie. To by boli pletky.“

„Prečo? Nechajme ich v tom,“ poznamenal Sirius lenivo. Pozrela som naňho. „Mohli by sme ich v tom len utvrdzovať.“

„Sirius!“ zvolala som pohoršene. Len tak-tak sa stihol uhnúť letiacemu vankúšu.

„Len som žartoval,“ obraňoval sa s rukami vo vzduchu a pohľadom a lá ja nič, ja muzikant.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.